Meerwater 260, 5658LN Eindhoven Tel:06-53700100

  Over Foto Buro Brabant

  Foto Buro Brabant werkt vanuit een innovatieve omgeving in Eindhoven en houdt zich voornamelijk bezig met fotojournalistiek, bedrijfs- en portretfotografie, events en congressen. Jarenlange ervaring, opgedaan in binnen- en buitenland, een scherpe creatieve blik zorgen ervoor dat wij u goed en snel kunnen helpen met werk van hoge kwaliteit. Overigens houdt ons werkgebied niet op boven de rivieren of bij de Limburgse heuvels. Onze naam houdt alleen verband met de vestigingsplaats en onze Bourgondische aard. Nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied houden we scherp in de gaten en schrijven daarover in ons blog.

  Foto Buro Brabant werd in 1986 gestart door Hennie Keeris. Hennie heeft zijn ruime ervaring als fotograaf opgedaan bij defensie. Begonnen als matroos/fotograaf bij de Koninklijke Marine en eindigend als chef fotoredactie van de defensiebladen deed hij veel mensenkennis op en reisde wereldwijd om te fotograferen voor defensie en de landelijke media. Eind 2011 hebben we onze nieuwe (kleine) studio en kantoor betrokken aan de Waterwereld 4 in Eindhoven. Daardoor werd het mogelijk om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

  Ons vak is fotografie. Daarnaast zijn we ondernemer, net als u. Dit maakt ons een betrouwbare en vakkundige partner als het gaat om professioneel beeld. Wij zien onszelf als dienstverlener op visueel gebied en alles wat daarmee samenhangt. Dat betekent dat we graag in een vroeg stadium mee willen denken over het inzetten van fotografie voor uw bedrijf. Dan  kunnen we een goed advies geven dat u kosten zal besparen. Ons motto is dan ook: “we doen niet wat u vraagt, wij doen meer”.


   Congresfotografie

   Congressen, beurzen, evenementen en workshops stelt deelnemers in staat om hun marketingdoelstellingen te halen.Als professioneel organisator van deze events zorgt u voor effectieve follow-up zoals e-mail, nieuwsbrief of print zodat uw klant zijn doelgroep goed weet te bereiken. Steeds meer wordt in onze samenleving fotografie gebruikt om te communiceren.

   Fotoburo Brabant helpt u om uw evenement vakkundig in beeld te brengen om zo voor u en uw klant een maximaal resultaat te bereiken. Graag informeren wij u over de mogelijkheden. Het is niet gratis maar de prijs zal uw beslist meevallen!

   Fotojournalistiek

   Het fotograferen voor kranten, magazines, bedrijfsbladen op een journalistieke wijze heeft voor ons geen geheimen. Behalve dat we beelden maken die er toe doen, zijn we ons er van bewust dat vaak op kort termijn gehandeld moet worden en toch de deadline gehaald moet worden. 

   U bent bij ons aan het juiste adres voor illustratieve portretten, producten of complete reportages. Ervaring hebben we opgedaan in binnen- en buitenland voor tal van kranten en bladen. 

   Wij werken met moderne, digitale fotoapparatuur en snelle verbindingen. Hierdoor leveren we snel en wordt uw deadline gehaald. Vanaf locatie kunnen we foto’s doorsturen naar uw redactie of vormgever.

   Hoogtefotografie

   Makelaars en projectontwikkelaars kunnen zich onderscheiden door goede hoogtefoto's. Als geen ander onderkennen ze het belang van een scherpe overzichtsfoto. Hoogtefoto’s bieden kopers op de woningmarkt een beter overzicht van de woning en het omliggende perceel. Foto Buro Brabant maakt hoogtefoto's met een Photomast. dit is een uitschuifbare mast, van carbonfiber, die tot een hoogte reikt tot 10 meter. 

   "Waarom geen drone?", is een veelgestelde vraag. Er zijn een aantal punten waarom wij voor de Photomast gekozen hebben. 

   • een Photomast is eenvoudig en snel door 1 persoon te bedienen. Dit is van gunstige invloed op de kosten.
   • de mast is licht en overal te gebruiken. Waar iemand kan staan, kan ook de mast gebruikt worden.
   • het gebruik van de Photomast is veilig en mag zonder vergunning gebruikt worden.
   • in de meeste gevallen volstaat de hoogte die bereikt kan worden.
   • er kan een systeemcamera op de mast geplaatst worden waardoor hoge resolutiebeelden mogelijk zijn.

    Verder kan de Photomast ook ingezet worden bij evenementen, journalistiek, landschapsfotografie, enz. 

    

   Huizenfotografie

   Het aanbod op de huizenmarkt is overweldigend. Daarom is het belangrijk dat de presentatie van uw huis op Funda de aandacht trekt. Ondanks alle technische ontwikkelingen  zoals 3d  en virtual reality blijft de "gewone" foto nog altijd beeldbepalend. Gelukkig kan Foto Buro Brabant u hierbij een uitstekende dienst bewijzen!

   Behalve een hoogtefoto is het zaak om uw woning zo gunstig mogelijk naar voren te laten komen. De grootste valkuil hierin is het ongeremde gebruik van een groothoeklens. De ervaring leert dat huizenfotografie vooral technische  hoogstaande vaardigheden vereis en de juiste apparatuur. Onze huizenfotografie kenmerkt zich door vertekeningsvrije haarscherpe interieurfoto's die de verkoop van uw huis zeker zal stimuleren.

    

   Portretfotografie

   Mensen zijn uniek. Daarom ook is geen enkele portretfoto hetzelfde. Terwijl de mens het meest gefotografeerde onderwerp ter wereld is. Voor ons is het een uitdaging om de geportretteerde zo veel mogelijk van zichzelf te laten zien om zo tot een krachtig en sprekend portret te komen. 

   Een goed portret dat u consistent gebruikt in uw communicatie draagt bij aan helderheid en herkenbaarheid en helpt u met succesvol netwerken op bijvoorbeeld social media of in te zetten voor uw personal branding.

   Voor bedrijven kan het handig zijn om een eenduidige uitstraling te hebben en in te passen in de huisstijl.

   Productfotografie

   Bij productfotografie gaat het om de details. Uw product wilt u zo goed mogelijk presenteren. Wij vinden het noodzakelijk dat we vooraf met u overleggen over de gewenste uitstraling en resultaat van de fotografie. Dan pas kunnen we door een professionele heldere belichting en een uitgekiende compositie uw product tot zijn recht laten komen. Tijdens de nabewerking krijgen kleur, details en texture extra aandacht. Waar het "in het echt" onmogelijk is om dingen bij elkaar te brengen biedt beeldmanupilatie uitkomst.

   Door de complexiteit van het onderwerp (het fotograferen van een flesje parfum of een bankstel) en de logistiek die daar bij komt kijken zijn er verschillen in de kosten. Packshots van onderwerpen met min of meer dezelfde grootte en structuur kunnen snel en eenvoudig op een rustige achtergrond gefotografeerd worden. Met of zonder schaduw of reflectie. Dit kunnen we snel, natuurlijk net zo haarscherp en duidelijk als de grotere producties.